Cilt Bakımında Glikolik Asit

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Siz okurlarım için cilt bakımında glikolik asit konusunu seçtim. Cilt bakımı noktasında kullanılan bir çok ürün var elbette. Her geçen gün de bu ürünlere bir yenisi ekleniyor. Fakat şunu belirtmek isterim glikolik asit bu noktada can dostumuzdur. Glikolik asit nedir , faydaları nelerdir , nasıl kullanılır derseniz yazımız bu sorulara cevap veriyor. Ayrıca glikolik asidin cilt lekelerine , sivilce izlerine , kırışıklıklara nasıl iyi geldiğini , nasıl kullanılması gerektiğini dikkatli biçimde açıklıyor. İyi okumalar dilerim.


Glikolik Asit Cilt Bakımı


Glikolik asit cilt bakımında oldukça sık kullanılan bir alfa hidroksiasittir. Hele ki cilt lekeleri ve sivilce izleriniz varsa glikolik asit neredeyse vazgeçilmez bir konumdadır. Peki glikolik asit cilt bakımında nasıl kullanılır. İşte bu yazı bunu anlatacak size.




glikolik asitli cilt bakımıCilt Lekeleri Glikolik Asit


Melanin pigmentinin aşırı salgılanması ile açığa çıkan cilt lekeleri, kimyasal peeling yöntemiyle tedavi edilir, bu tedavide en çok kullanılan asit glikolik asittir. 

"kimyasal peeling amacıyla en çok kullanılan asitlerin başında glikolik asit gelmektedir. peki nedir glikolik asit işte yazımızda buna cevap arayacağız.

Ciltteki hücrelerin kendini yenileyerek cilt sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olan glikolik asit şeker kamışı suyundan ve olgunlaşmamış üzümden elde edilir. Alfa Hidroksi Asit gurubunda olan glikolik, asit aktinitik keratoz, seborik keratoz, hiper keratoz ve hiperpigmentasyon tedavisinde kullanılır.

Glikolik Asidin Faydaları 

Cilde maske olarak uygulandığında bsaymakla bitmiyor, sivilce izleri, güneş lekeleri gözenek küçülltme, cilt aydınlatma, batık izlerini silme gibi faydaları var. Yüz bölgesinde genişlemiş gözenekleri daraltarak sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlayan glikolik asit aynı zamanda sivilce ve akne tedavisinde de kullanılmaktadır. Yaşa bağlı olarak görülen cilt kırışıklıklarını ortadan kaldırır ve ciltte oluşan güneş lekelerini yok eder. kaynak

Glikolik asit cilt lekelerinde kullanımı oldukça yaygındır. Asitin %10 luk çözeltisi ile cildi 2-3 günde bir silmek yapacağınız en basit bakımdır, bu yöntemi kış aylarında uygularsanız daha verimli olur. Glikolik asitle cildinizi sildikten sonra yıkayınız. Ardına c vitamini serumları veye ascorbic acid (saf c vitamini) uygulamanız cilt lekeleriyle savaşınızda size oldukça büyük faydalar sağlayacaktır.

 

Sivilce İzlerinde Glikolik Asit


Sivilce izlerinde glikolik asit kullanılarak yapılan bakımlar hızlı sonuç vermektedir. Glikolik asit hem iyi bir dezenfaktan olduğu için sivilcelere ve sivilce izlerine etki etmektedir. Sivilceleriniz hala aktif olarak çıkıyorsa genellikle glikolik asit peeling yapılmaz, çünkü peeling için %40 ve üzeri glikolik asit kullanılır. Ancak %10 gibi glikolik asit sivilceli ciltlere uygulanır. Özellikle bu çözeltiyle cildi silmek hem sivilceleri azaltır hem sivilcelerin iz yapmasını önler. 

"Sivilceler konu olduğunda genelde bu sorunu ortadan kaldırdığı iyi geldiği iddia edilen sabunlar vardır. Ancak siz bu iddialara inanmayın. Bir sabunun tek başına sivilcelere iyi gelmesi veya iyileştirmesi mümkün değildir. Özellikle ph 5,5 olan sabunların içerisinde eğer, salisilik asit, laktik asit, glikolik asit veya benzol peroksit gibi maddeler yoksa bu işlevi yerine getirmesi mümkün değildir. Sivilcelerinize iyi gelebilecek bir sabunda salisilik asit, laktik asit, glikolik asit, niacinamid, çay ağacı yağı bulunmalıdır." kaynak

Kırışıklık Glikolik Asit


Cilt kırışıklıklarında da glikolik asit oldukça fazla kullanılan bir üründür. Genellikle kırışık önleyici serumlarda kullanılır.  Kırışıklık önleme amaçlı yapılan kimyasal peelinglerde glikolik asit oldukça sık tercih edilir.

Glikolik asit yöntemi ile derinin epidermis tabakası parsiyel olarak kaldırılarak hücrelerin kendilerini yenilemeleri ve cildin canlanması sağlanmaktadır. Bu yöntem derin peeling yöntemlerine nazaran daha kontrollü olarak cildi yeniler. Glikolik asit günümüzde kullanılan en yaygın yüzeysel peeling ajanıdır.
  • ince ve orta derinlikteki yüzeysel kırışıklıkların düzenlenmesi
  • cildin pürüzsüz ve parlak görünüm elde etmesi
  • genişlemiş gözeneklerin küçültülmesi
  • cildin taşıdığı nemin artırılması
  • cildin yağ dengesinin düzenlenmesi
  • sivilce izlerinin azaltılması
  • gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı, yaşlılık, güneş hasarları gibi farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan cilt lekelerinin minimize edilmesi Kaynak

Cilt kırışıklıklarında kullanılan yönteme göre glikolik asit oranları değişik olabiliyor. Örneğin cildi orta düzeyli soyarak kırışıklık ortadan kaldırılmak istendiğinde %50 ve üzeri glikolik asit uygulanıyor. Ama amaç uzun vadeli kullanım olursa bu durumda maksimum %10 düzeyinde glikolik asitli ürünlerle cildin silinmesi ve uzun vadede cilt altındaki tabakanın uyarılarak kolajen salınımını arttırmak hedefleniyor.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Cilt Bakımında Glikolik Asit
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş